Date, tehnologie si emotii in primul City Quest tehnologic din Romania. Un proiect KodingTech

Share This Post

Ne plac provocarile si credem ca putem convinge imposibilul sa devina posibil.
Aceasta este atitudinea cu care am acceptat invitatia Asbis Romania de a organiza un City Quest tehnologic in deschiderea evenimentului lor anual, ce aduce impreuna partenerii de business. Rolul City Questului a fost de a oferi participantilor cadrul de a interactiona unii cu altii si cu tehnologia de business de ultima generatie, intr-un context pe cat de relaxat, pe atat de practic.

Datele, care, dupa cum bine stim, nu tin cont de sentimentele niciunuia dintre noi, au fost urmatoarele:

80 de participanti, impartiti in 4 echipe, impreuna cu care am mers in 6 locatii diferite timp de 4 ore, fiind contra cronometru si in acelasi timp trebuind sa ne sincronizam la timpii petrecuti in fiecare locatie. Iti poti inchipui provocarea?

Continuam cu tehnologia de business 

Un aspect important al povestii a fost sarbatorirea a 20 de ani de Asbis Romania suprapusa peste istoria dezvoltarii tehnologiei. Am reusit sa oglindim aceasta impletire de evenimente in desfasurarea actiunii, construind taskuri din cele mai diverse pentru participanti. A fost nevoie ca acestia sa-si demonstreze atat perspicacitatea pentru descifrarea indiciilor, cat si abilitati tehnice pentru a le pune in practica.
Provocarile au fost variate: de la asamblarea unui computer, la dezamorsarea unei bombe si alimentarea cu energie electrica a echipamentele care permit conectarea la internet; de la configurarea de masini virtuale si solutii de securitate in cloud, pana la utilizarea platformei Office 365 pentru comunicare colaborativa in timp real.
Tot prin intermediul tehnologiei, actiunile participantilor din timpul questului au fost colectate si transformate in date, care la final au putut fi interpretate prin Business Intelligence powered by Microsoft. O parte din datele la care am avut acces a fost colectia de stari de spirit preluate din fotografii, cu ajutorul unei aplicatii dezvoltate intern, ce utilizeaza serviciul numit Cognitive Services din cadrul Microsoft Azure.

Si daca tot am ajuns la capitoul stari de spirit, nu putem sa trecem peste emotii

Emotiile participantilor au reflectat fidel gravitatea situatiei. Da, ai citit bine, gravitatea situatiei! Am uitat sa-ti spunem ca toate aceste actiuni au avut ca scop contracararea operatiunii de atac al unui hacker celebru, care a incercat sa compromita desfasurarea evenimentului AnniverCity Asbis 2.0 prin distrugerea infrastructurii IT a intregului oras. Intai a fost surpriza si socul resimtite odata cu aflarea vestii date insusi de hacker, apoi s-au instaurat calmul si determinarea, odata cu primirea misiunii de refacere a unei infrastructuri IT alternative. Intelegerea contributiei fiecarui participant in aceasta misiune a crescut nivelul de adrenalina la cote nemaivazute intr-un oras din Ardeal, asa cum este Sibiul. Cu toate acestea, responsabilitatea a fost cel mai puternic factor motivator, ce a sustinut ducerea misiunii la bun sfarsit si declansarea starii de satisfactie. Spiritul festiv a fost accentuat de devoalarea aspectului colaborativ al intregii operatiuni. Finalul a demonstrat faptul ca echipele nu au lucrat in competitie, ci au colectat in paralel piese care nu aveau niciun sens decat puse impreuna.
Cat despre emotiile noastre ca organizatori, recunoastem cu mana pe inima ca au fluctuat de la agonie la extaz. Cand a aparut imprevizibilul, l-am imbratisat si ne-am adaptat, cand ne-a inconjurat haosul, l-am descifrat si l-am rearanjat, cand am fost amenintati de a fi depasiti de situatie, ne-am mobilizat si am avansat. In tot acest process ne-a animat pasiunea pentru ceea ce facem si increderea ca se poate, chiar si atunci cand parea ca toate sansele ne sunt impotriva.

Abia la final am realizat ca toate eforturile si dificultatile din timpul procesului s-au transformat in ocazii de a lucra mai coerent ca echipa si de a transforma imposibilul in posibil, abilitate de care, avem o banuiala ca vom mai avea nevoie in viitor.

Pana la viitoarea provocare de acest gen, pe care o asteptam cu (ne)rabdare, spunem doar atat: Dream team Koding strikes again.

Stay tuned!
PS
Ne-am bucurat sa fim gazduiti de: Gothic Café, Lili’s, News Café & Pizza si The Refresh, care au pregatit la bar incurajari si inspiratie sub forma lichida, care s-au dovedit a fi de mare ajutor in finalizarea  City Questului cu succes.










More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea