Audit şi training
securitate IT

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că știi deja că securitatea IT nu mai este de mult doar o funcționalitate bine de avut, ci este o componentă obligatorie pentru orice afacere serioasa din era digitală. La nivel personal, știm să ne protejăm bunurile de valoare pentru a nu fi accesate, stricate sau folosite în defavoarea noastră de către persoane pe care nu le cunoaștem sau în care nu avem încredere. La nivel de business ce utilizează soluții IT, situația este asemănătoare, indiferent că suntem sau nu conștienți de acest aspect. Și la fel ca în viața reală, amenințările pot veni atât din exterior, cât și din interior.

Apariția si dezvolarea rapidă a internetului a schimbat radical modelul de funcționare a infrastructurii digitale și securitătii IT a companiilor. În trecutul apropiat, acest model se baza pe o închidere și o restricționare fizică a datelor, de obicei într-un server și o rețea locală de calculatoare, cu acces strict verificat și filtrat, disponibil unui număr limitat de membri ai echipei. Însă acum, în contextul în care dezvoltarea businessurilor presupune: conectivitate online permanentă, colaborare în timp real între persoane ce se află în locații diferite, integrarea unei culturi BYOD (acceptare a utilizării dispozitivelor personale în mediul profe­­­­­sional), un simplu antivirus este o soluție necesară dar insuficientă în demersul de asigurare a securității IT în situația actuală în care amenințările sunt din ce în ce mai complexe și în continuă expansiune.

Soluțiile eficiente de securitate IT se bazează pe sisteme integrate ce îți conferă maximă protecție a informațiilor și resurselor companiei și în același timp îți permit utilizarea la maximum a avantajelor mobilitătii, ale soluțiilor cloud și ale flexibilitătii mediului de business.

Pe de altă parte, securitatea IT trebuie să ia în calcul și amenințările ce depind de factorul uman, fie că vorbim despre neglijență, lipsă de cunoaștere sau acțiuni intenționate ale angajaților. Conform unui studiu privind cele mai mari temeri ale businessurilor la nivel global în 2017 (poți găsi sursa aici.), cele mai frecvente 3 au ca sursa comportamentul uman și anume:

  1. Partajarea informatiilor prin dispozitive mobile către persoane nepotrivite;
  2. Pierderea fizica a echipamentelor mobile;
  3. Utilizarea neadecvată a resurselor IT de către angajați.

Deși ar fi mai simplu, în loc să-ți vândă produse și servicii standard, Koding îți propune o soluție personalizată în funcție de nevoile activității companiei tale, de riscurile asociate acesteia și luând în considerare evoluția atacurilor cibernetice. Astfel, vei primi o soluție completă, integrată și ușor adaptabilă provocărilor viitoare.

Pentru a putea realiza o astfel de soluție, nu putem începe altfel decât prin realizarea unui audit de securitate IT, o evaluare a tuturor componentelor implicate în acest aspect, așa cum funcționează ele la momentul prezent în compania ta. Pe baza observațiilor, realizăm un raport cu recomandări ce include o soluție de sistem de securitate și dacă ni se solicită, așa cum s-a înâmplat de fiecare dată, o și implementăm. Până acum, de fiecare dată cu succes. O arată 0 – numărul de clienți afectați de atacurile recente. Și deși nu îți putem da garanții 100% (te sfătuim să nu crezi, dacă cineva îți dă), te asigurăm că îți livrăm exact ceea ai nevoie (nici mai mult, nici mai puțin) pentru a te apăra de atacurile cibernetice prezente și viitoare.

Iar dacă ești tentat să crezi că astfel de servicii sunt prea scumpe, gândește-te ce preț ai plăti în cazul în care compania ta ar fi victima unui atac cibernetic sau a neglijenței angajaților. Noi credem în principiul: “Better safe than sorry.” Decizia îți aparține!

Eşti interesat?

Dacă decizi să investești în implementarea soluțiilor recomandate,
auditul nu te va costa nimic.