Protecţia distribuită

Protecția distribuită – soluția de securitate eficientă a sistemelor ce utilizează tehnologie cloud

Apariția digitalizării business-urilor, dezvoltarea tehnologiei utilizate în telefonia mobilă, apariția conceptelor de big data sau IoT au împins limitele sistemelor computerizate spre zona de cloud, adică a sistemelor de calcul distribuit. Odată adoptată această arhitectura, a fost nevoie de regândirea soluțiilor de securitate construite inițial în jurul binomului client-server, pentru a răspunde provocărilor acestei noi paradigme. Așa s-a ajuns la utilizarea sistemului de protecție distribuită, un software cu o structura logică unică, compus din mai multe elemente autonome conectate în rețea și care comunică între ele. Practic, este un Firewall pentru Cloud.

Beneficiile implementării soluției de protecție distribuită în sistemul de securitate IT

Din moment ce operează ca o singură entitate logică, controlul e mai simplu, utilizarea flexibilă, iar întreținerea mai ușoară, căci diferitele componente pot fi extrase individual, fără ca eficiența întregului sistem să fie afectată.

Un astfel de sistem colectează și corelează informația venită în timp real prin multiplele elemente și este capabil să detecteze modele de abuz sau folosire neautorizată a datelor.

Pentru că este construit din elemente modulare, capacitatea sistemului de securitate poate fi ajustată, în funcție de nevoi și extinsă atunci când este cazul. Altfel spus, este o structura flexibilă pentru care plătești cât folosești.

protectie-distribuita
protectie-distribuita

Aplicații practice și avantajele implementării soluției de protecție distribuită de către Koding

La nivel practic, soluția de protecție distribuită are aplicabilitate în componenta sistemului de securitate numită control de identitate.

Fiind și distribuitor de soluții cloud, Koding are cunoștințele și experiența necesare configurării și integrării protecției distribuite în soluția de securitate integrată.

Dacă folosești arhitectură de tip cloud și vrei să te asiguri că ai
cea mai potrivită soluție de securitate,
scrie-ne!