Securitatea echipamentelor
fixe şi mobile

Securitatea echipamentelor fixe și mobile presupune implementarea unor programe software care împiedică potențialele amenințări să afecteze integritatea și funcționalitatea acestora la nivel de dispozitiv.

Antivirușii, așa cum sunt numite în mod uzual aceste programe, au scopul de a detecta fișierele malițioase (indiferent că sunt cunoscute sau nu) și să le blocheze înainte ca acestea să opereze modificări. Exisă mai multe metode pentru identificarea acestui tip de fișiere, de exemplu: detectare pe bază de semnătură, detectare euristică, detectare pe bază de comportament, sau detectare de tip cloud. Nu îți detaliem aici modul în care funcționează fiecare, fiindcă știm că timpul tău este prețios. Vrem doar să știi că specialiștii Koding în materie de securitate  înțeleg procesul până în cele mai mici detalii și în cunoștință de cauză, recomandă cu încredere soluțiile următoare:

Antivirusul dezvoltat de Kaspersky este soluția inteligentă de protecție a datelor la nivel de  dispozitiv: te protejează de viruși, spyware și troiani și previne situațiile în care atacurile de tip ransomware îți blochează accesul la fișiere.

Avantajele acestei soluții:

  • Asigură protecție recunoscută și premiată
  • Oferă randament și performanță datorită combinației de securitate și eficiență
  • Simplifică managementul de securitate, disponibil online

Soluția de criptare a datelor presupune codificarea informațiilor stocate sau transmise, pentru a garanta accesarea datelor doar de către persoanele autorizate, după ce acestea sunt descifrate cu ajutorul unei chei unice.

Soluția BitLocker de la Microsoft răspunde nevoii de protecție a datelor stocate pe un dispozitiv ce funcționează cu sistem de operare Windows, utilizând un proces de criptare, astfel încât nu va fi posibilă accesarea informațiilor, nici chiar în cazul în care hardul este scos din computer.

Principalele funcționalități ale soluției sunt:

  • Protecția inteligentă a datelor permite utilizarea într-un mod inteligent a datelor stocate și transmise
  • Funcționalități extinse prin utilizarea tehnologiei TPM
  • Securitate avansată a sistemului de securitate
  • Compatibilitate a cheii de accesare

Era în care securitatea IT era echivalentă cu instalarea unui antivirus a trecut. Dacă nu știi de ce spunem asta, găsește răspunsul aici.  Koding are experiență în integrarea soluțiilor antivirus în sisteme de securitate personalizate, astfel încât să beneficiezi de tehnologie de ultimă generație și să plătești doar pentru cât ai nevoie.

O primă discuţie despre securitatea echipamentelor este la un click distanţă.