Noua generaţie de Firewall

Ce înseamnă noua generație de Firewall și cum funcționează?

Noua generație de Firewall, sau așa cum este numit în limbaj de specialitate, Next Generation Threat Prevention, este o soluție de securitate complexă ce se aplică echipamentelor hardware și software, prin care se țintește prevenirea amenințărilor de ultimă generație. Deși o numim soluție de tip Firewall, aceasta este mult mai mult decât atât: este un ansamblu de straturi de protecție, iar firewallul este unul dintre ele.

Principiul pe baza căruia funcționează acest sistem este pe de o parte de segmentare a procesului de securizare în mai multe straturi (multi-layered) și pe de altă parte, de integrare a acestora într-un tot unitar, astfel încât aceste straturi ce operează ca bariere, să fie intercorelate între ele, pentru a funcționa atât la nivel individual, cât și la nivel de sinergie. Câteva exemple de astfel de straturi sunt: protecție web, securizare și arhivare email, analize și evaluări de vulnerabilitate, software antivirus, encripție de date, protecție de tip Firewall, filtre anti-spam, controale de confidențialitate, etc.

NGTP este soluția de securitate eficientă în contextul amenințărilor actuale și adaptabilă evoluției amenințărilor viitoare

Structura soluției NGTP crește exponențial eficiența sistemului de securitate și îi conferă avantajul de a fi ușor adaptabil în contextul evoluției amenințărilor viitoare. Spunem acest lucru pentru că nu este conceput pentru a proteja împotriva unui singur tip de amenințări (cum este un antivirus), ci este gândit pentru a crea un sistem protecție atât de elaborat, încât indiferent de tipul de amenințare, acesta să poată fi țintit și eliminat de către unul dintre straturi.

Pe lângă această tehnologie, încă o parte componentă a acestui sistem este conceptul de apărare în profunzime (defense in depth) a cărui strategie este de a slăbi consecvent puterea unei amenințări, până când aceasta este anihilată sau este atât de slăbită încât nu mai reprezintă o amenințare.

securitate-stratificata
checkpoint

Avantajele implementării de către Koding a soluției de securitate NGTP de la CheckPoint

Koding oferă soluții de securitate realizate de CheckPoint, care încorporează tehnologie de ultimă generație sub numele de Integrated multi-layered defense-in-depth. Beneficiază de competențele echipei Koding – partner certificat CheckPoint – completând formularul de mai jos.

Pintre avantajele acestei soluții, se regăsesc:

  • Gamă largă de lame interoperabile al căror scop este prevenirea amenințărilor
  • Politică de management și monitorizare unică
  • Protecție maximă în fața amenințărilor actuale

Ai buget limitat? Află cum te protejează soluțiile de securitate Untangle

Koding este partener autorizat Untangle (companie fondată in 2003, în San Jose, California). Află mai multe despre cum te poate ajuta o soluție Untangle completând formularul de contact. Livrăm soluții de securitate construite mai ales pentru organizațiile cu bugete limitate, însă cu nevoi ridicate de securitate sau vizibilitate a traficului.

Soluția Untangle NG Firewall (recomandată în varianta Software Appliance) oferă, printre altele, următoarele beneficii:

  • protecție preventivă la nivelul perimetrului de acces
  • filtrare de tip next-generation (blochează atacuri de tip malware, phishing, spam sau alte exploit-uri)
  • simplificarea administrării prin consolidarea serviciilor (rutare, vpn, filtrare) într-o platformă software modulară
Untangle Firewall Koding Partner
Untangle Koding Partner

Dacă te-ai convins deja că prețul pentru implementarea unei soluții de securitate
este mai mic decât costul asociat pierderii sau coruperii datelor companiei tale,
contactează-ne!